Toelatingsexamen arts

toelatingsexamen

Het toelatingsexamen voor geneeskunde is een hele grote stap voor degenen die dromen van een carrière in de medische wereld. Het is een uitdagende test die wordt afgenomen om te bepalen welke studenten geschikt zijn om aan een medische opleiding te beginnen. In deze blog geven we jou tips om ook dit examen tot een goed einde te brengen.

Raadpleeg het leerstofoverzicht van het examen
Op de website Vlaanderen is onderwijs & vorming vind je de leerstof die je moet kennen voor het toelatingsexamen. Zo weet je precies wat er van jou verwacht word en kan je hierop jouw studieschema gaan baseren.

Verzamel studiemateriaal
Nu je weet wat je precies moet kennen, kan je op zoek naar studiemateriaal die hierbij aansluit denk maar aan studieboeken, online hulpbronnen, informatie video’s,… Er zijn nog een tal van andere opties maar het is belangrijk dat je materiaal neemt dat jij bruikbaar vindt en waar jij het beste van kunt leren.

Studieplanning
Net als bij andere examens is het verstandig om een studieplanning te maken. Dit helpt je om bij te houden wat en wanneer je studeert. Hierdoor behoudt je overzicht over wat je al hebt afgerond en wat je nog moet doen. Zorg ook voor regelmatige buffermomenten in je schema voor het geval je langer bezig bent dan gepland. Op deze manier blijf je op schema.

Oefenexamens
Op de website Vlaanderen is onderwijs & vorming vond je eerder al  een leerstofoverzicht. Op deze website vind je ook oefenexamens. Het is goed om deze al eens op voorhand op te lossen om in te schatten hoe je ervoor staat eens en waaraan je nog kan bijspijkeren.

Wens je toch nog extra hulp te krijgen? De coaches van Re-Mind staan klaar om jou te begeleiden. Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.