4 voornemens die elke ondernemer in 2021 zou moeten waarmaken

2021

Minder chocolade eten of drie keer per week sporten, die voornemens hebben we allemaal wel al eens genomen.  Maar nog voor het einde van maart heeft 80% van de mensen hun goede voornemens als door het raam gegooid. Toch zijn er enkele voornemens die je als ondernemer best een heel jaar lang volhoudt. Met deze 4 voornemens ga jij in 2021 alvast goed van start.

 

Ik ga mijn leiderschapsvaardigheden aanscherpen

Een ondernemer maakt nog niet persé een leider van je. Houd je doelen voor je terwijl je taken delegeert. Blijf jezelf en wees eerlijk en transparant voor je medewerkers. Begin met een effectieve stap: werk áán je bedrijf i.p.v. ín je bedrijf.

 

Ik wil me verdiepen in mijn financiën

Of je nu zelf je boekhouding opvolgt of er aantal medewerkers voor in dienst hebt, zorg dat je zelf grip hebt op je balans. Dat maakt het gemakkelijker om de financiële gezondheid van je bedrijf in te schatten, de juiste financiële beslissingen te nemen en onnodige uitgaven terug te dringen.   

 

Ik ga wat minder werken

Als ondernemer heb je wel eens de neiging om heel wat uren achter je bureau door te brengen. 50, 60 of soms zelfs 70u. Probeer het werk wat meer te delegeren en je te focussen op je uiteindelijke doel in plaats van dagelijks brandjes te blussen. Neem eens een lang weekend of neem een avondje vrijaf van je smartphone: breng tijd door met je vrienden en familie, maar vooral, breng tijd door met jezelf.

 

Ik ga dit jaar iets bijleren

Stop nooit met bijleren. Ook als ondernemer is het nuttig om tijd te investeren in het leren van nieuwe vaardigheden. Een leiderschapstraining, een cursus gespreksvaardigheden of een assertiviteitstraining. Waar wil jij dit jaar in investeren?

 

Onze businesscoaches helpen je graag om jouw voornemens waar te maken. Een leiderschapstraining of coaching om je financiën beter te begrijpen? Bekijk ons aanbod en maak vandaag nog jouw afspraak voor een geslaagd 2021.