6 tips voor een vlotte start van het nieuwe schooljaar

op naar school

De eerste schooldag… niet alleen voor de kinderen een spannende dag, maar stiekem ook voor alle ouders. In de blog van vandaag delen we 6 tips om er een ontspannen schooljaar van te maken.

Koop op tijd nieuwe schoolspullen

Dit schooljaar valt 1 september op een woensdag, wat een meevaller. Je kind komt straks waarschijnlijk terug thuis met een lange lijst aan nodig schoolmateriaal. Misschien kan je deze namiddag al naar de winkel om alles in huis te halen. Lekker goed voorbereid!

Herstel je ritme

Lang uitslapen, misschien eens wat later in bed of de hele dag in pyjama... Tijdens de vakantie vervalt het schoolritme volledig. Probeer zo snel mogelijk de draad terug op te pikken en het schoolritme te hanteren. Je wil liever niet dat de ochtendrush stroef verloopt omdat iedereen nog moe is, of dat je zoon of dochter op school in slaap valt.

Bereid de ochtendrush voor

Niets zo vervelend als je moeten haasten tijdens de ochtendrush. Bereid ’s avonds al zoveel mogelijk voor om de dag vlot te starten: een verse outfit klaarleggen, de boterhamdozen vullen, de juiste schoolboeken in de boekentas stoppen en de turnzak voorzien. Wedden dat je heel wat minuten wint op deze manier?

Stel doelen voor het nieuwe schooljaar

Bij een nieuw schooljaar horen ook nieuwe doelen. Denk na over wat je dit schooljaar wil bereiken of wat je beter wil doen. Geraakte je vorig jaar slechts met de hakken over de sloot voor een aantal vakken of had je last van uitstelgedrag? Schakel indien nodig de externe hulp in van een studiecoach om een plan van aanpak op te stellen en je de nodige tips en motivatie te geven.

Maak een planning

Maak vanaf het begin van het schooljaar een (studie)planning op. Wanneer vinden je buitenschoolse activiteiten plaats, wanneer kan je studeren en welke vakken verdienen wat extra aandacht in je weekplanning? Op die manier behoud je het overzicht en verlies je niets uit het oog. Geen idee hoe je aan een SMART studieplanning begint? Onze studiecoaches loodsen je er graag door.

Een vlotte start van het nieuwe schooljaar staat of valt duidelijk met een goede voorbereiding. Wil je graag vanaf de start goed begeleid worden? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we graag hoe we jou dit schooljaar optimaal kunnen ondersteunen. Een afspraak maken kan via ons contactformulier of telefonisch via 056 29 80 70.