Alle kinderen vanaf volgende week terug fulltime naar school

Fulltime op school

Onderwijsminister Ben Weyts besliste vorige week samen met de virologen en onderwijspartners om de middelbare scholen vanaf maandag 10 mei weer fulltime te openen. Vanaf volgende week mogen alle leerlingen uit het middelbaar onderwijs terug elke dag naar school voor contactonderwijs.

Het is al sinds de herfstvakantie eind oktober dat scholieren vanaf het derde middelbaar halftijds de lessen digitaal moesten volgen. Na zes maanden mogen ze eindelijk terug fulltime naar school. Wij steunen Ben Weyts in het idee dat voltijds contactonderwijs, in de klas, samen met je klasgenoten en je leerkracht, de beste kwaliteit aan onderwijs biedt.

De aanpassingen in het contactonderwijs komen voor deze leerlingen geen dag te vroeg. Met de eindexamens in het vizier is het goed dat ze terug naar de klas mogen. Alle schade inhalen van de voorbije maanden zal niet mogelijk zijn, maar waar nodig kan nu wel terug op een 100% kwalitatieve manier nog bijgespijkerd of geschakeld worden. De voorbije weken werd meermaals de zorg uitgedrukt over de leervertraging en het mentale welbevinden van deze jongeren.

Toch is fulltime onderwijs niet verplicht: als school kiest men zelf of men terug volledig op contactonderwijs overstapt. Maar met de andere versoepelingen in de samenleving, zoals het openen van de terrassen, is het maar vanzelfsprekend dat er ook in het onderwijs terug meer mogelijk moest worden. Natuurlijk blijven de andere maatregelen behouden en blijft er ook ingezet worden op mobiele testteams en de contacttracing door CLB’s. Scholen krijgen zo de kans om dit speciale schooljaar toch nog op een zo normaal mogelijk manier af te ronden.

Zoals al vermeld hierboven, komen de eindexamens er nu heel snel aan. Ook wij schakelen terug een tandje hoger om alle scholieren en studenten te ondersteunen. Zo openen we vanaf 23 mei ook op zondag onze deuren voor coaching. Heb jij naar aanleiding van de examens nog nood aan extra studiebegeleiding of bijles? Zoek je een plaatsje om te studeren en lijkt onze begeleide studie wel iets voor jou? Neem dan contact op met Ann via ann@re-mind.be om jouw coaching en/of studie in te plannen.