Behaal jouw bedrijfsresultaten op een efficiënte manier

kerntaken

Als leidinggevende word je elke dag overspoeld door honderden taken. Alles is dringend en alles moet liefst nu meteen gebeuren. Op het einde van de dag heb je heel veel gedaan, maar uiteindelijk was je vooral bezig met kleine brandjes blussen. Herkenbaar?

Elke dag opnieuw onderbreek je belangrijke kerntaken om kleine zaken op te lossen. Kerntaken zijn net die taken die moeten gebeuren om je onderneming te laten groeien en om je bedrijfsresultaat te behalen. Helaas worden deze door de kleine brandjes vaak aan de kant geschoven. Maar wanneer werk je deze af? Wanneer leg je de focus hierop?

Onderzoek wijst uit dat 80% van de werkgevers zich situeert in bovenstaande situatie, terwijl 90% dit graag zou willen veranderen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Die brandjes moeten toch ook geblust worden? De zaak moet toch blijven draaien? Absoluut! Maar deze zaken mogen je niet afleiden van je kerntaken.

Kies voor focus

Plan tijdsblokken in wanneer je focust op je kerntaken. Op die manier laat je je op die momenten niet afleiden door e-mails, vragen, telefoons of andere kleine problemen. Een e-mail beantwoorden of iemand (terug)bellen is niet altijd dringend en kan gerust wel even wachten tot een later moment op de dag.

Delegeer waar mogelijk

Soms heb je als leidinggevende het gevoel dat je de kleine brandjes niet uit handen kan geven, maar toch moet dit kunnen. Geef je teamleden de opdracht om e-mails te beantwoorden, telefoons op te nemen of onverwachte problemen op te lossen. Wedden dat ze ondertussen wel weten hoe de onderneming werkt en hier zelf mee aan de slag kunnen? Vaak beseffen ze wel wat er op zo’n moment van hen verwacht wordt.

Weet je niet goed wat het verschil is tussen een brandje blussen en een kerntaak? Stel je dan de vraag: ‘Ben ik bezig met de zaken die vereist zijn om mijn gewenste resultaten te behalen?’ Je zal snel antwoord kunnen geven op deze vraag, is dit antwoord positief dan ben je bezig met kernzaken. Indien niet, dan ben je iets anders aan het doen.

Heb je hier moeite mee of weet je niet goed hoe je hieraan kan beginnen? Onze specialisten staan klaar om je te helpen en tips te geven. Ons businessteam geeft je graag advies op maat!  Een afspraak maken kan via contact of 056 29 80 70.