De vernieuwde kmo-portefeuille onder de loep

kmo-portefeuille

Eind juli lanceerde het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen hun vernieuwde kmo-portefeuille applicatie om subsidies aanvragen via de kmo-portefeuille nog eenvoudiger maken. Ook de zoekmodule om snel de gepaste dienstverlener te vinden voor opleidingen en advies werd in een nieuw jasje gestopt. Met een matchmakingplatform willen ze het kmo’s gemakkelijker maken om wegwijs te geraken in het ruime aanbod.

De grootste verschillen met het vorige platform lijsten we hieronder even op. Uiteraard verandert er verder niets aan de dienstverlening van de kmo-portefeuille. Kmo’s kunnen nog steeds tot 40% van hun geïnvesteerde bedrag in advies en opleiding terugbetaald krijgen indien ze samenwerken met een erkende dienstverlener.

Wat is er anders?

  • Je kan in éénzelfde zoekactie dienstverleners vinden voor zowel advies als opleidingen. Je hoeft niet langer de opsplitsing te maken.
  • Dankzij domeinen en subdomeinen kan je binnen de verschillende thema’s voor advies en opleidingen nog gerichter zoeken.
  • Via de geografische functie kan je heel eenvoudig dienstverleners in je buurt vinden.
  • Eenmaal je de zoekfunctie hebt uitgevoerd kan je ook nog heel wat zaken aanpassen: subdomeinen toevoegen of verwijderen, filters toepassen en profielen van dienstverleners vergelijken.

Beoordelingen helpen je kiezen

Kmo’s die al een kmo-portefeuilleproject hebben doorlopen, kunnen op het platform ook de dienstverleners beoordelen. De dienstverleners kunnen sinds eind juli ook eenmalig reageren op deze beoordelingen waardoor je een nog beter beeld krijgt van de samenwerking. Let op: dit laatste kan enkel bij beoordelingen ingediend na juli 2019. Dankzij deze beoordelingen kan je in je zoektocht nog gemakkelijker de juiste dienstverlener uitkiezen.

Keuze gemaakt? Dan kan je via het platform rechtstreeks contact opnemen met de dienstverleners om een eerste contact te leggen. Aangezien het om een nieuw platform gaat en deze nog maar recent online kwam, moeten heel wat ondernemers hun profiel nog aanvullen en personaliseren. Benieuwd naar ons profiel en aanbod? Zoek ons gerust even op op het vernieuwde platform! Een vraag voor ons businesscoachingteam? Contact leggen kan via matthias@re-mind.be of via 056 29 80 70.