Examencommissie – een alternatief voor jou?

Examencommissie studeren

Over de examencommissie valt veel te vertellen (zie bijvoorbeeld onze blog over dingen die je absoluut moet weten voor je start), maar eenvoudig gezegd is het een grote school zonder klassen, zonder leerkrachten, zonder boeken, zonder schoolbel of toetsen of schoolboeken. Het is een school met maar 1 ding: examens. Deze school heeft ook geen aparte leerjaren: als je bijvoorbeeld je examen geschiedenis doet voor handel 2e graad, dan moet je alles kennen dat je op een normale school zou zien in het derde en het vierde middelbaar. Die examens worden meermaals per jaar georganiseerd, wat je toelaat om flexibel je eigen studietraject in te plannen.

Lijkt dit op het eerste zicht echt iets voor jou? In alle vrijheid zelf bepalen hoelang je per dag studeert, wanneer je welk examen maakt en hoeveel tijd je aan een bepaald onderdeel van een bepaald vak besteedt? Besef dan wel goed dat er ook negatieve kanten aan het verhaal zijn: het vergt veel zelfdiscipline, je moet zelf voor je materiaal zorgen, zorgen dat je jouw traject goed plant, snel inschrijven om examenplaatsen te hebben en de administratie voor thuisonderwijs in orde brengen zijn enkele zaken waar je als student dan rekening mee moet houden.

Om je daar in te ondersteunen bieden wij flexibele examencommissietrajecten aan. Examencommissie is niet alleen voor mensen met een c-attest een goede oplossing, misschien herken je jou wel in de verschillende redenen die we in deze blog zetten. Wat je reden ook is, we werken samen met jou aan een haalbare planning, zorgen voor 1-op-1 lessen op jouw maat & ritme mét lesmateriaal waarvan we weten dat het de juiste accenten legt voor de examens die je zal afleggen. We geven je dus het beste van twee werelden: de flexibiliteit van de examencommissie gecombineerd met alle goede dingen van school: duidelijke structuur, sociaal contact door pauze én begeleide studie.

Wil je alles toch eerst eens goed doorpraten? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons via 056 29 80 70 of vul even ons contactformulier even in. Samen bespreken we de mogelijkheden.