Examens in het vizier

Examens

Over minder dan een maand beginnen de examens. Bekruipt de stress je na het lezen van de vorige zin? Dan is verder lezen een fantastisch idee, want wij geven jou gratis en voor niets enkele van onze beste studietips mee om de examenperiode te overleven.

Cursus ordenen

Zorg er eerst en vooral voor dat je cursus voor elk vak volledig op orde zit en dat je over alle nodige documenten beschikt. Het heeft geen zin om een cursus te studeren die niet volledig is. Zo mis je misschien belangrijke informatie die je zal helpen om het geheel te begrijpen. Ontbreken er nog enkele nota’s omdat je ziek was? Vraag dan even hulp aan een klasgenoot.

Overzicht van de te kennen leerstof

Soms geeft de leerkracht een overzicht van de te kennen leerstof. Als dit niet het geval is, kan je het zelf maken. Doe dit zeker voor elk vak, ook voor de kleinere vakken zoals geschiedenis of aardrijkskunde. Zo’n overzicht zal je helpen om later je planning op te maken, omdat je op die manier een beter zicht hebt op wat je allemaal moet kennen en kunnen voor een bepaald vak.

Plannen

Als je een examenplanning opmaakt, kies je het best voor een langetermijnplanning. Die geeft jou in één oogopslag het volledige overzicht van wat je allemaal moet doen. Wanneer je jouw planning opmaakt, houd je het best rekening met welke vakken je moeilijk of gemakkelijk vindt. Voor de moeilijke vakken voorzie je meer tijd dan voor de gemakkelijke.

Heb je nog taken die af moeten zijn voor de examens? Neem die dan zeker op in jouw planning. Zo vergeet je deze niet op tijd af te werken.

Herhalen, herhalen, herhalen

Voor wie het nog niet door had, herhalen is the key to success! Actief de leerstof herhalen aan de hand van schema’s en zelftoetsing is een goed idee. Ondervind je nog problemen bij het ordenen van je cursus of bij het maken van je langetermijnplanning? Dan kunnen de coaches jou hier zeker bij helpen!

Wie zijn studiecoaching nog niet herinplande of nog geen aanvraag deed, doet dit best zo snel mogelijk! Heel wat coaches en momenten zijn al volboekt en de beschikbaarheden slinken. Wil je nog graag bijles of studiebegeleiding inplannen? Doe dit dan onmiddellijk via +32(0)56 29 80 70 of stuur een mailtje naar ann@re-mind.be.