“Hier kan ik me echt ontplooien in de functie waarvoor ik studeer.”

Stagiaire Anaïs

Net zoals vele andere studenten werd ook mijn schoolparcours beïnvloed door Corona. Ik was mijn stage gestart in Plopsaland De Panne, maar toen het park moest sluiten wegens de verstrengde maatregelen, moest ik op zoek naar een nieuwe stageplaats. Na de herfstvakantie kreeg ik de kans om mijn stage verder te zetten bij Re-Mind. Een stage HRM was tot dan voor Re-Mind nog ongekend. Na een kijkje op hun site en een gesprek met zaakvoerster Ann, was ik direct verkocht. Hier zag ik mezelf wel stage lopen.

Bij de aanvang van de stage was er wel een vaag idee van wat ik zou kunnen doen, maar eigenlijk kreeg ik carte blanche. Een beangstend gevoel, maar tegelijk een grote uitdaging die ik met veel plezier aanging. Het werd al snel duidelijk dat Re-Mind enorm open stond voor mijn input, ik kreeg dan ook de mogelijkheid om verschillende projecten uit te werken en alle projecten die ik voorstelde, mocht ik ook uitvoeren. Dit liet me toe heel wat initiatief te kunnen nemen en mijn theoretische kennis toe te passen op de praktijk.

Ik merkte dat alle medewerkers en Ann enorm open stonden voor mij en me hielpen waar nodig. Ik hoefde dus helemaal niet te vrezen dat de carte blanche een “tirez votre plan”-verhaal zou worden. Met Ann kon ik regelmatig overleggen en ze bood me ook de nodige ondersteuning. Op Re-Mind weet ik dat de dingen die ik uitwerk, ook effectief gebruikt zullen worden. Dit geeft me een enorme voldoening. Gek genoeg is dit niet op alle stageplaatsen zo.

Waar vulde ik dan zowat mijn dagen mee? Ik organiseerde voor alle vaste medewerkers een loopbaangesprek. Ik kreeg ook de kans om coachgesprekken en interviews te voeren met alle freelance coaches en om mijn gespreksvaardigheden te ontwikkelen. Een vaardigheid die als psychologisch consulent meer dan nodig is.

Daarnaast werkte ik ook praktische zaken uit zoals de onthaalbrochure voor nieuwe coaches, een vacature, persoonlijke ontwikkelingsplannen voor de medewerkers, een selectiegesprek… Ik kreeg door al mijn gesprekken een mooi zicht op de werking van Re-Mind: een flexibel bedrijf dat iedereen wil ondersteunen waar mogelijk. Daarnaast hangen de collega’s ook enorm hard samen: ze weten dat ze op elkaar kunnen rekenen en altijd zichzelf kunnen zijn.

Re-Mind is een echte aanrader als stageplaats. Ik heb hier nu al meer projecten mogen uitvoeren dan ik ooit had mogen dromen. Je kan je hier echt ontplooien in de job waarvoor je studeert en je zin voor initiatief wordt hier ten volle toegelaten. Bij Re-Mind mag je jezelf ontwikkelen, heb je veel contact met anderen en wordt er waardering getoond voor je werk.

Zelf ben ik enorm trots op wat ik deze stage heb bereikt. Ik ben Re-Mind (en in het bijzonder Ann en alle collega’s) enorm dankbaar voor alle kansen en ondersteuning. Wil je graag ook stage doen bij Re-Mind, ik zou zeggen: waag je kans, het wordt sowieso een fantastische tijd!