Hoger steunpercentage voor cybersecurity projecten in de KMO-portefeuille

cybersecurity

Computers en alles daarrond zijn niet meer weg te denken uit ondernemingen. Nog nooit was onze maatschappij zo IT gericht en papierloos. Een mooie evolutie maar bij alle vooruitgang komen er telkens ook gevaren opduiken.

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit neemt jaar na jaar sterk toe. Zowel grote als kleine bedrijven worden geblokkeerd door cybercriminelen. Onlangs publiceerden we ook al een blog die ging over deze gevaren en hoe je deze best kan voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen!

Cybersecurity

Ook de Vlaamse overheid heeft beseft dat investeren in cybersecurity een must is. Daarom beslisten ze recent dat cybersecurity projecten een hoger steunpercentage in de KMO-portefeuille worden toegekend. Het ideale moment dus om hiermee te starten en de mogelijkheden te bekijken.

Hoe zit het exact in elkaar?

Het domein IT van de KMO-portefeuille is opgedeeld in de thema’s: cybersecurity, hardware, infrastructuur en software. Kleine ondernemingen krijgen een tussenkomst van 45% en middelgrote ondernemingen krijgen een tussenkomst van 35%. Het maximale jaarlijkse subsidiebedrag blijft 7.500 euro per onderneming.
Dit verhoogde steunpercentage geldt voor aanvragen met als thema cybersecurity die vanaf 13 september 2021 werden ingediend. Er staat voorlopig geen einddatum op deze verhoogde steun.

Meer informatie hierover is steeds te vinden op de website www.kmo-portefeuille.be of via het gratis nummer 1700.

Heb je liever ondersteuning op maat of wens je te starten met een project voor cyber security? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Zij staan klaar om je te helpen en tips te geven. Ons businessteam geeft je graag advies op maat!  Een afspraak maken kan via contact of 056 29 80 70.