“Ik vind het leuk dat ze echt rekening houden met mijn kwaliteiten.”

Stage Hélene

Mijn naam is Hélène Malchasian en loop deze maand stage bij de communicatiedienst van Re-Mind. Ik volg de opleiding marketingcommunicatie aan VIVES-Zuid en zit in mijn tweede jaar. Toen ik dit jaar op zoek moest gaan naar een stageplaats was ik vrij gespannen, ik wilde namelijk graag op locatie werken. Tijdens een project voor mijn studie botste ik op het bedrijf Re-Mind, ik vond de website professioneel en interessant ogen. Ik stuurde ze een mailtje en een paar maanden later zit ik hier, in het kantoor van Re-Mind.

Aangezien Re-Mind twee gebouwen heeft en een heel aantal kantoorruimtes is het mogelijk om op locatie te werken. Wat ik een positief punt vind is dat ze bij het kennismakingsgesprek ook kijken naar jouw kwaliteiten. Zo heb ik een grafische achtergrond waardoor ik een aantal leuke projecten heb gekregen zoals het ontwerpen van enkele visuals, het monteren van een video, het ontwerpen van een brochure, alsook taken die gericht aansluiten bij mijn studieopleiding.

Bij Re-Mind hebben ze echt vertrouwen in je en daarom geven ze  je ook veel vrijheid. Heb je een leuk idee? Ga maar meteen aan de slag! Ze laten je aan grote projecten werken wat voor voldoende uitdaging zorgt. Ze staan ook open voor suggesties en zijn heel vlot in de omgang. Wat je hier doet als stagiaire wordt ook echt gebruikt, je werk wordt dus zeker beloond.

Ik heb de voorgaande twee jaar stage gelopen bij een sales- en marketingbureau en was benieuwd hoe het werken voor één bedrijf zou zijn in plaats van allemaal verschillende. Dat is mij goed bevallen, je mag echt de diepte in duiken en je focussen op gerichte marketingdoeleinden terwijl je in een reclamebureau vaak op de oppervlakte moet blijven zwemmen. Ik vind dat het daarom als student binnen dit studiegebied belangrijk is om bij beide ervaring op te doen.  

Wat ik ook een voordeel vond is dat ik de ruimte kreeg om mijn dagen zelf in te plannen. Ik kreeg bij start van mijn stage een takenpakket maar mocht zelf kiezen hoe ik in mijn dagen invulde. Ik maak elke ochtend een to-do list en verdeel mijn taken dan zo dat ik niet de hele dag op één project zit te hameren. Natuurlijk hebben enkele taken voorrang en heb ik af en toe een deadline en daar hou ik dan uiteraard rekening mee.

Op mijn stageplek ga ik vooral zelfstandig aan de slag, na afloop van de dag laat ik mijn stagementor de stand van zaken weten en krijg ik feedback. Dit vind ik persoonlijk heel fijn omdat ik weet dat ze vertrouwen hebben in mij en weten wat ze van mij kunnen verwachten. Ik ben iemand die snel afgeleid is en ben daarom ook blij dat ik de vrijheid krijg om alleen in een ruimte te werken, al hoeft dat niet.

Ik raad een stageplek bij Re-Mind zeker aan omdat je echt als een werknemer wordt behandeld en de hele tijd wordt uitgedaagd. De uren vliegen hier voorbij en na afloop van de dag heb je een voldaan gevoel. Ik ben enorm tevreden van wat ik hier al allemaal heb mogen doen en kijk uit naar de nog resterende dagen. Ik wil Re-Mind ook bedanken om mij de kans te geven om mijn theoretische kennis uit te oefenen in de praktijk.