Op bezoek bij de taalkampen: een verslagje

kampen

Ondertussen is het taalkamp al halfweg gevorderd, dus hoog tijd voor een bezoekje en een verslag.  Deze periode volgen 12 leerlingen het taalkamp Frans en Engels. Onder begeleiding van taalcoaches Simon en Phaedra leren ze spelenderwijs de taal. In de blog van deze week geven we een kort verslag van hoe hun taalkamp verloopt.

Vandaag staat de dag volledig in het teken van reizen en alles wat daarbij komt kijken: van landen tot alles wat je in je koffer steekt en de klok lezen om op tijd je vliegtuig te halen. De dag afsluiten doen ze met een heuse landenmarkt waarin ze elk een land voorstellen en strijden voor de prijs van beste landenstand.

De voorbije twee dagen leerden ze alles over hobby’s kledij, kleuren en vormen en jezelf voorstellen. Eerst wordt telkens in de kampbundel wat woordenschat rond de thema’s aangereikt en daarna wordt alles in spelletjesvorm in de praktijk gebracht. Zo organiseerden de leerlingen bijvoorbeeld een modeshow en speelden ze twister – jawel, in het Frans of Engels.

Op donderdag mogen de leerlingen de handen uit de mouwen steken, want dan maken ze zelf enkele gerechtjes klaar. Achteraf mogen ze deze uiteraard ook proeven. Ook naar de supermarkt gaan in Frankrijk of Engeland zal hierna geen probleem meer zijn.

De laatste dag sluiten ze af met een heleboel spelletjes: van Cluedo tot kwartet, Pictionary en Uno.

Voor dit jaar zitten de kampen er na deze week helaas op, maar volgend jaar zijn we terug met een nieuw aanbod. Benieuwd? Hou onze website en sociale media zeker in het oog.

Au revoir, Goodbye!