Open brief van Ann Coussement, vooruitblik op 2021

ANN

Prettig eindejaar en een gelukkig 2021. Nee, niet de beste start van deze nieuwjaarsbrief. Fijne feestdagen en een coronavrij 2021. Nee, alsjeblieft, laat ons dat toch niet zo verwoorden.

We starten opnieuw. We starten deze brief opnieuw. Of mogen we gewoon niet 2020 opnieuw starten?

Wat een jaar.

Een jaar waarin ieders agenda zo vaak wijzigde. We switchten tussen volle en lege agenda’s. We pasten ons aan aan het ritme van onze schoolgaande kids en de mogelijkheden om onze ouders al dan niet in onze bubbels toe te laten. We deden al wat we konden om te zorgen dat dit toch nog een ok jaartje werd.

Wat een jaar.

Een jaar waarin ik me serieus zorgen maakte over onze gezondheid. Wat als corona mijn naasten treft? Wat als corona binnen ons Re-Mind team opflakkert? Wat als ik mijn belofte niet zou kunnen waarmaken en zelf door corona in het ziekenhuis zou belanden?

Wat een jaar.

Een jaar waarin Re-Mind zijn tienjarig bestaan vierde. Ja, zelfs nu nog durf ik dat begrip, “vieren”, gebruiken. Er was dan wel geen feest, maar dat “wauw” gevoel wil ik niet loslaten. Ik mocht meer dan ooit dankbaar zijn, dankbaar dat al onze klanten de weg bleven & blijven vinden naar ons. Ik mocht meer dan ooit trots zijn, trots dat ons Re-Mind team er stond, dat de vaste collega’s meer dan ooit knokten om het waar te maken en dat onze freelancers elk hun steentje bijdraagden, allen samen. Ik mocht meer dan ooit trots zijn, trots dat Re-Mind er staat, dat we 2020 hebben doorstaan en dat we in 2021 gaan knallen!

Wat een jaar, ja wat een jaar. Een jaar dat ik wil deleten uit mijn geheugen. Maar zou ik dan 2021 ook niet ineens deleten?

Ja, ik heb het gehad. Ik heb het gehad met die emotionele rollercoaster die ons intussen al 9 maanden gevangenhoudt. Ik heb het gehad met de zorgen over onze gezondheid, de impact op ons ondernemerschap & teams en zoveel meer. Ik heb het gehad met de “glazen bol mentaliteit” waarbij elk de onvoorspelbaarheid tracht aan te kondigen.

Ik heb geen tranen meer over. Mijn emoties van angst, onzekerheid en stress zijn uitverkocht. Negen maanden jubelen voor iedereen die nu extra zijn uiterste best doet, het put uit.

Geeft er me iemand het plan van actie van 2021?

Begrijp me niet verkeerd, ik wil meepuzzelen, het plan zelf in elkaar knutselen, het geheel managen. Met een smile, met een traan, kom maar op.

Laat ons terug een tijd creëren waar we ook gewoon dankbaar kunnen zijn voor ieder die zijn job goed uitvoert. Waar elke zorgkundige, elke docent, elke ouder, zijn of haar pluim bij regelmaat verdient. Waar ik even fier mag zijn op mijn team, op mijn partners in crime, op elke ondernemer die de uitdaging van het ondernemerschap aangaat. Waar alles reilt en zeilt in de gewone gang van zaken en ik mag uitblazen, wetende dat alles goed komt.

Ik ben klaar om er een fantastisch 2021 van te maken. Ik ben klaar om door te zetten. Ik ben klaar om mee te bouwen aan onze wederopleving.

En ja, ik ben er zeker van dat jij meedoet. Het plan is simpel: positief denken, focussen op “bluv’n goan” en genieten van al wat op onze weg komt.

Geniet van die gezelligheid die de eindejaarsperiode met zich meebrengt, geniet van de bubbels op oudejaar en wees gerust, samen zijn we klaar voor een 2021 om u tegen te zeggen.


Tsjing, it’s up to us!

Vanuit heel mijn hart & ziel
Ann Coussement