Schrijf je nu al in voor onze zomerkampen 2020

kampen

Wie onze sociale media in het oog houdt, heeft het vorige week al gemerkt: deze zomer breiden we ons kampenaanbod uit tot maar liefst 50 verschillende kampen! Lees hieronder verder om alle mogelijkheden te ontdekken. Vanaf vandaag zijn ook de inschrijvingen geopend.

Tijdens de tweede en derde week van augustus: 10 t.e.m. 14 augustus en 17 t.e.m. 21 augustus organiseren we kampen voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. De groepen worden opgesplitst op basis van leeftijd en het aanbod en de inhoud van de kampen worden aangepast aan hun interesses en mogelijkheden.

Dit jaar kunnen de kinderen en jongeren twee componenten combineren waardoor ze in de voormiddag en namiddag aan verschillende activiteiten kunnen deelnemen. Hieronder worden alle componenten kort toegelicht.

Frans

Van een initiatie Frans voor de allerkleinsten tot een gevorderde opfrissing voor jongeren tot het zesde middelbaar. Iedereen vindt een kamp dat bij hem/haar past. We gaan steeds op een interactieve manier aan de slag in kleine groepjes zodat we op het niveau van elke leerling kunnen werken. Elke dag krijg je 4u taallessen en komt er een nieuw thema aan bod.

Engels  

Ook bij de kampen Engels wordt het niveau en aanbod aangepast aan de leeftijdsgroepen. Dankzij de variatie aan mogelijkheden kunnen kinderen van dezelfde leeftijd ook bij verschillende niveaus aansluiten. Elke dag krijg je 4u taallessen en komt er een nieuw thema aan bod.

STEM

STEM is een Engels acroniem voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Sinds enkele jaren wordt in de eerste graad STEM aangeboden om jongeren te stimuleren voor wetenschappelijke, technische, technologische en wiskundige opleidingen en beroepen te kiezen. Wil je graag weten of STEM iets voor jou is? Lijkt wetenschappelijke proefjes uitvoeren of programmeren iets voor jou? Kies dan voor een STEM-kamp.

Sport

Leef je uit tijdens verschillende balsporten, trampolinespringen, zwemmen of een namiddagje “op rolletjes”. Elke dag krijg je verschillende sporten aangeboden binnen een bepaald thema.

Toneel

Een hele week acteren, bewegen en improviseren met leeftijdsgenoten en op het einde de kers op de taart met een voorstelling voor familie en vrienden. Nog een groentje in toneel of al ervaring? We delen je op in groepjes volgens niveau én leeftijd.

Crea

Ben jij een creatieve bij? Kom op creakamp en knutsel de mooiste kunstwerkjes. Elke dag gaan we met andere thema’s en materialen aan de slag: van klei en keramiek tot schilderen, dromenvangers, kaarsen of verzorgingsproducten maken.

Multimedia

Tablets, smartphones, pc’s… we kunnen ze niet meer wegdenken. Tijdens het multimediakamp leer je vlogs en blogs maken, foto’s bewerken en ga je aan de slag met je eigen website. Video’s maken en online plaatsen op sociale media of leuke TikTok filmpjes inéén boxen, je krijgt een variatie aan activiteiten aangeboden.

Alle kampen worden georganiseerd in de lokalen van de KBK Sint-Paulusschool in Kortrijk van 9.00u tot 16.00u. Opvang wordt voorzien vanaf 8.30u en tot 17.00u.

Hier kan je terugvinden bij welke kampcombinatie je zoon |dochter kan aansluiten. De invulling van het aanbod verschilt per week waardoor je nooit tweemaal hetzelfde kamp volgt. Inschrijven kan via ons inschrijvingsformulier.

* Deze kampen worden ook aangeboden via Stad Kortrijk.