Succesvol door de herexamens!

herexamens

Helaas staat augustus bij sommige studenten beter bekend als de herexamenmaand. Studeren tijdens het jaar is niet altijd even plezant, maar als je vrienden wel vakantie hebben, is het nog een heel pak moeilijker. Wij geven jou graag enkele tips mee om er deze keer wel een succes van te maken!

Eerst en vooral is het belangrijk na te denken over de oorzaak waarom het de eerste keer fout liep. Ben je te laat in actie geschoten? Heb je het vak verkeerd aangepakt of waren er nog enkele delen die je niet zo goed begreep? Probeer te vermijden dat je deze keer dezelfde fout maakt.

Stel daarna een haalbare studieplanning op. Zorg voor voldoende afwisseling tussen studeren en ontspannen en beloon jezelf nu en dan op het einde van een drukke dag met een date met je vrienden.

Wanneer je planning op punt staat, neem je je cursusmateriaal erbij. Zit alles nog op orde? Ontbreken er geen blaadjes? Misschien vind je dat er te veel aantekeningen zijn gemaakt en druk je best nog een nieuw exemplaar af. Controleer tijdens het studeren of de aantekeningen nog steeds relevant zijn en maak aanpassingen indien nodig.

Indien je tijdens het jaar samenvattingen maakte, kan je deze opnieuw gebruiken. Aangezien de tijd deze keer beperkt is, probeer je je best te beperken tot het noteren van kernwoorden of het maken van mindmaps waarin je een overzicht van de leerstof verwerkt.

Als laatste nog een hele belangrijke tip: probeer afstand te nemen van sociale media en WhatsApp. Niets zo confronterend als foto’s van je vrienden die op reis zijn of een gezellige daguitstap maken. Laat je motivatie niet dwarsbomen.

Lukt het niet goed zelfstandig een planning op te stellen? Heb je vakinhoudelijke vragen waardoor je niet verder geraakt of ben je nog op zoek naar een studieomgeving waar je je 100% kan concentreren en er controle is? Ook tijdens de herexamenperiode staan wij voor je klaar! Stuur een bericht via ons contactformulier of bel ons op via +32 56 29 80 70.

Veel succes!