Waar moet een bedrijfsleider nu echt zijn tijd in steken?

Leider

Van bedrijfsleiders wordt vaak verwacht dat ze allround managers zijn en geen enkele taak of uitdaging uit de weg gaan. Ze weten alles en kennen hun bedrijf vanbinnen en vanbuiten. Maar moet een bedrijfsleider echt alles zelf doen? Neen! Een bedrijfsleider moet zich focussen op zijn leiderstaken: leiding geven, je personeel vertrouwen en delegeren!  

Als bedrijfsleider kan je onmogelijk alles zelf doen. Maar wat zijn nu precies die leiderstaken? Er bestaat geen antwoord dat voor elk bedrijf klopt: leidinggeven is maatwerk. Toch kunnen we enkele taken generaliseren.

Ondernemen 
Als leider geloof je in je eigen bedrijf en is blijven groeien de boodschap. Durf risico’s nemen en leer uit gemaakte fouten. Ga met werknemers in overleg en ontdek wat beter of efficiënter kan. Luister ook naar andere stakeholders, zoals je klanten: wat vinden zij van je product, dienst of service? Als ondernemer ga jij met deze feedback aan de slag om de missie, visie en doelstellingen aan te passen waar nodig.

Netwerken 
Leg contacten en leer deze goed in te zetten. Sluit je aan bij een werkgeversorganisatie zoals Unizo en Voka om andere ondernemers te leren kennen. Zij organiseren vaak netwerkevenementen zoals recepties, opleidingen en speeddates waar heel wat bedrijven en dus mogelijke klanten of leveranciers naar toe komen. In het begin kan het moeilijk zijn om die contacten te leggen, maar dat is een uitdaging die je zal moeten leren aangaan. 

Leiden 
Als bedrijfsleider heb je een voorbeeldrol. Je bent de personificatie van de missie en visie van het bedrijf en de bedrijfscultuur. Als leider zorg je dat alle neuzen in dezelfde richting staan en dat iedereen de strategie en visie van het bedrijf kent. 

Welke bedrijfscultuur verkies jij? In theorie zijn er vier bedrijfsculturen: de machtscultuur, rolcultuur, taakcultuur en persoonscultuur. Bij de machtscultuur gaat het vooral om posities en privileges. Bij de rolcultuur zijn taken en verantwoordelijkheden belangrijk. Regels staan hier centraal. Bij de taakcultuur staat het gestelde doel voorop en doet de rest er niet echt toe. Wie het tempo niet aankan, valt uit de boot. In de persoonscultuur staat de mens centraal en gaat er veel aandacht naar het ontwikkelen van talenten en het realiseren van ideeën. 

Coachen en managen 
Durf je verantwoordelijkheden delen met je medewerkers en delegeer. In de huidige werkomgeving wordt flexibiliteit belangrijker, durf daarom verantwoordelijkheden geven aan je werknemers en laat ze deze zelf tot een goed einde brengen, maak ze zelfsturend. Dit betekent niet dat er geen controle meer kan zijn, maar de sturing is meer gericht op het resultaat dan op de werkwijze zelf, wat ook tot meer gemotiveerde werknemers leidt.

Op papier lijken deze leiderstaken gemakkelijk uit te voeren, maar in de praktijk ligt dat moeilijker. Ondervind jij bij één of meerdere van deze taken moeilijkheden? Weet dat onze Re-Mind businesscoaches jou graag in de juiste richting helpen met advies & opleidingen op maat. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend! Een afspraak maken kan via ons formulier of via 056 29 80 70