Werkbaarheidscheques voor telewerk

Telewerk

Telewerken kreeg door Corona – of moeten we misschien toch zeggen dankzij? – een enorme boost bij Vlaamse ondernemingen en organisaties. Helaas hebben we het virus nog lang niet verslagen en blijft telewerk nog een lange tijd de norm. Maar ook daarna zijn er op lange termijn voordelen om telewerk verder uit te bouwen.

Telewerken moet in de eerste plaats nog steeds werkbaar zijn en op een productieve manier gebeuren. Dankzij de financiële ondersteuning in de vorm van werkbaarheidscheques kan er een versnelling hoger worden geschakeld en een telewerkpolicy worden uitgebouwd.

Waarom telewerk?

Momenteel is telewerk gewoon simpelweg de norm voor wie zijn takenpakket van thuis uit kan uitvoeren. Maar wat zijn de voordelen voor jouw organisatie? Op korte termijn leidt telewerken tot een toename van de werknemerstevredenheid en een hogere productiviteit omdat medewerkers thuis geconcentreerder kunnen werken. Op lange termijn vallen de voordelen te vinden op vlak van communicatie, kennisoverdracht, innovatiekracht en een betere werk-privébalans.

Belangrijk is wel dat telewerken gebaseerd is op vertrouwen tussen de werkgevers en de medewerkers: samen streeft men naar kwaliteitsvol, klantgericht en productief werk.

Is telewerken niet mogelijk in jouw organisatie? Dan zijn er zeker ook alternatieven. Denk maar aan glijdende uren, verlof opnemen in kortere periodes of stille werkruimtes creëren.

Hoe kunnen wij jou helpen?

De Re-Mind businesscoaches geven je graag advies op maat over hoe je telewerk optimaal kan uitbouwen in jouw onderneming. We stellen samen met jou een persoonlijk telewerkpolicy op of coachen je medewerkers om van deze uitdaging een succes te maken.

Is telewerken niet mogelijk in jouw onderneming? Dan gaan we graag samen op zoek naar alternatieven. Omdat er bij telewerk ook heel wat ICT-uitdagingen komen kijken, werken we hiervoor samen met een ICT-partner.

Meer informatie over werkbaar telewerk vind je op de website van werkbaar werk. Vraag je je af of je onderneming in aanmerking komt voor werkbaarheidscheques of hoe je deze kan aanvragen, of wil je graag een voorstel op maat van jouw bedrijf? Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.