Word de starter die blijft...

Strategische ondersteuning

Elk jaar wagen steeds meer starters hun kans in de wereld van het ondernemen. Tegelijkertijd blijkt dat na vijf jaar meer dan de helft van deze starters en jonge bedrijven er opnieuw de brui aan geven. Heel wat onderzoekers zoeken naar verklaringen voor deze opvallende cijfers en publiceren daarna een ellenlange lijst aan oorzaken hiervoor. Vaak komt het op hetzelfde neer: de starters zijn master in hun vak, maar het ontbreekt hen aan zakelijke vaardigheden.

Als starter moet je van alle markten thuis zijn: je bent niet alleen de oprichter van je onderneming, maar ook de marketeer, verkoper en boekhouder.

Wat veel ondernemers over het hoofd lijken te zien, is het belang van een marktonderzoek en een goed opgestelde strategie. Laat het net voor deze cruciale stappen zijn dat het de starter aan de nodige expertise en vaardigheden ontbreekt om deze tot een goed einde te brengen. Een starter is gepassioneerd en gelooft in zijn product, maar zonder een concrete strategie met aandacht voor de lange termijn, is het onmogelijk een bloeiende onderneming te leiden.

Hoe kan je als starter dan toch succesvol worden?

Je kan iemand aannemen in je team die over de nodige kwaliteiten beschikt of je neemt een businesscoach onder de arm die jou helpt om te groeien en een strategie uit te bouwen.

Met strategische ondersteuning werk je belangrijke elementen uit zoals je missie en visie, doe je een concrete doelgroepbepaling en denk je na over je marktpositie waardoor je kan inzetten op langetermijnkeuzes.

Wil je graag uitgroeien van een starter naar een succesvolle ondernemer? Onze Re-Mind businesscoaches gaan graag samen met jou aan de slag. Maak gebruik van je kmo-portefeuille en haal nog meer uit je investering!

Start je groei hier.