Zelftoetsing, the key to success!

begeleidestudie

Het lijkt pas gisteren dat we het begin van het derde trimester aankondigden, maar met nog slechts drie weken te gaan voor de examens, is het einde van het schooljaar al heel nabij. Dringend tijd dus om in actie te schieten en een actieve studiehouding aan te nemen!

Leerlingen en studenten passen tijdens het studeren heel vaak een strategie toe waarbij ze de leerstof lezen en herlezen. Ze doen dit met het idee dat herhaling de sleutel tot kennis is. Want oefenen baart kunst, niet? Helaas tonen verschillende onderzoeken aan dat teksten telkens opnieuw lezen niet veel bijdraagt tot het onthouden van de inhoud van een tekst.

Wat wel goed werkt, is jezelf toetsen. Wanneer je jezelf vragen stelt over wat je net gelezen hebt, ben je verplicht om de verwerkte informatie op te halen uit je geheugen. Op die manier kan je de leerstof op langere termijn onthouden.

Wanneer je vragen opstelt bij de leerstof, is het ook goed om even na te denken hoe de leerkracht deze leerstof zou kunnen bevragen. Zo ben je beter voorbereid op de examenvragen en heb je een beter idee van wat je mag verwachten. Naast vragen opstellen kan je ook een samenvatting maken zonder je boek erbij. Op die manier moet je ook in je geheugen zoeken naar de juiste informatie. Beide vormen van zelftoetsing helpen je om de leerstof beter te begrijpen en te leren.

Ben je benieuwd naar welke andere leermethodes tot het meeste succes leiden, of wil je graag aftoetsen of jouw studiehouding goed zit? Dan kan je bij Re-Mind terecht voor begeleide studie. Voor en tijdens de examens kan je van maandag tot zondag enkele uren of een volledige dag bij ons studeren. Wij zorgen voor een rustige en comfortabele studieruimte en voorzien telkens een controlemoment met een coach. Tijdens deze momenten ga je samen met je coach na of je klaar bent voor je examen. Heb je nog wat nood aan extra tips of heb je last minute nog enkele specifieke vragen? Dan kan je steeds bij je coach terecht.

Wil je graag nog snel jouw plaatsje reserveren voor de begeleide studie in mei en juni? Haast je en neem contact met ons op via het contactformulier of op +32(0)56 29 80 70.