Maak je keuze:

HRM

Re-Mind is geen HR-bedrijf. Hierdoor plaatsen we jouw noden in een breder kader. Jouw bedrijf staat voorop en wij houden alle perspectieven open.

Ontdek in het keuzemenu hieronder welke coaching, advies en opleidingen mogelijk zijn. Er wordt telkens ook aangegeven indien de KMO-portefeuille kan ingezet worden.

Ben je geïnteresseerd in hoe wij jou kunnen helpen of heb je nog andere uitdagingen die hier niet precies staan beschreven? Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek.

Leren rekruteren

Een sollicitatiegesprek is voor velen een lastig iets. Je weet niet welke vragen je moet stellen buiten de standaardvragen, hoe precies de kwaliteiten van de kandidaat te meten en hoe te bepalen of je gaat voor de iets sympathiekere of de iets competentere kandidaat.

Re-Mind leert je het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van je selectieprocedure zodat jij bij elke kandidaat de juiste beslissing kan nemen.

Groeigesprekken

Groeigesprekken zijn een ideale manier om tegelijkertijd je medewerkers te evalueren en ze te behouden. Door te reflecteren over hun ontwikkeling krijg je als bedrijfsleider een goed beeld op het rendement van je werknemer. Door vooruit te blikken kan je ze bijsturen, laten groeien en motiveren. Om dit potentieel te ontdekken biedt Re-Mind ondersteuning door getrainde, gedreven en ervaren bedrijfspsychologen.

Opleidingstraject nieuwe werknemers

Heb je nieuwe werknemers, maar merk je dat het moeilijk is om hen hun takenpakket aan te leren? Re-Mind helpt je bij het opzetten van een aangepast traject om je werknemers de kans te geven zich zo snel mogelijk in je bedrijf in te werken.

Welbehagen werknemers

Als bedrijfsleider is het soms moeilijk om te weten te komen wat je werknemers écht willen. Irritatiepunten worden niet gedeeld, maar ook positieve zaken worden niet altijd benoemd. Re-Mind helpt je om jouw team de nodige veerkracht (terug) te doen vinden om de toekomst van het bedrijf aan te gaan.

Burn-out preventie om zieke werknemers te vermijden, teambuildingsactiviteiten om communicatie te bevorderen en functioneringsgesprekken in groep of individueel zijn enkele van de mogelijkheden.

Opleidingstraject werknemers

“Investeren in je personeel? Maar wat als ze dan de beste zijn en ze vertrekken? – Wat als ze blijven?” Deze gekende zin maakt duidelijk dat het belangrijk is regelmatig te investeren in opleidingen voor je werknemers.

Neem contact met ons op om ons uitgebreid aanbod te bespreken. Heb je zelf een concrete opleiding in gedachten of heb je een probleem waarvoor je een oplossing zoekt, wij luisteren graag naar wat we voor jou kunnen doen.