Maak je keuze:

Talen

Taaltraining vreemde taal

De Belgische economie is vooral gericht op export, maar zelfs als je klanten verspreid zitten in België, moet je al taalbarrières doorbreken. Je komt als bedrijf dus al snel in contact met vreemde talen. Een correct en vriendelijk contact met klanten, leveranciers en andere mogelijke stakeholders in hun eigen taal opent alleen maar mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Heb je enkele medewerkers die een opfriscursus kunnen gebruiken? Zou je als zaakvoerder zelfzekerder willen zijn over je taalkennis? Of zoek je eerder hulp bij het formuleren van enkele standaardantwoorden, vertaalwerk of copywriting? Daarnaast biedt Re-Mind ook lessen Frans, Duits, Engels of andere talen aan, vanaf niveau A1.

Netwerkingsvaardigheden: presentatie en elevator pitch

Niemand kent jouw bedrijf beter dan jij en je werknemers. Toch is het voor velen moeilijk om een interessant en volledig antwoord te bieden op de vraag: “wat doen jullie?” Een goede elevator pitch kan nochtans de springplank zijn naar nieuwe contracten en naar nieuwe kansen.

Daarnaast kan het ook zijn dat de elevator pitch er wel is, maar dat het te kort schiet in de presentatie ervan. Enquêtes toonden in het verleden al vaker aan dat voor een grote groep spreken mensen meer angst inboezemt dan spinnen of doodgaan. Wie de kunst van public speaking echter meester is, slaagt er al snel in mensen te motiveren en te enthousiasmeren.

Netwerken is echter meer dan deze twee elementen: smalltalk, luistervaardigheden, gevonden contacten onderhouden… Het zijn allemaal elementen die van belang zijn bij het vinden van nieuwe contacten én nieuwe contracten.

Re-Mind helpt je bij het ontwikkelen van deze vaardigheden met interactieve sessies die vertrekken vanuit rollenspellen, theoretische kaders en hands-on experience.

Efficiënt (intern) communiceren

Hoe breng je zo snel mogelijk en zo volledig mogelijk een idee, een gevoel of een wens over? Daar draait efficiënt communiceren rond. Een hoge taalvaardigheid zorgt ervoor dat agency problemen kunnen worden teruggedrongen, dat medewerkers, klanten en leveranciers beter weten wat je van hen verlangt en wat je hen kan bieden en dat misverstanden de wereld kunnen worden uitgeholpen.

Natuurlijk wil je ook dat alle elementen van je bedrijf op een vlotte manier met elkaar in contact blijven. Een doorgedreven, systematische analyse van de manier waarop en de middelen waarmee er wordt gecommuniceerd, zorgt ervoor dat er minder tijd verloren gaat door het heen-en-weer versturen van 29 e-mails of het inplannen van 3 vergadermomenten per week.

Niemand wordt met fantastische communicatievaardigheden geboren. Communiceren moet en kan je leren. Aan de hand van concrete situaties, belangrijke aandachtspunten en begeleiding on-site helpt Re-Mind je jouw communicatie te verbeteren.

Re-Mind is noch een vertaalbureau, noch een communicatiebureau. Hierdoor plaatsen we jouw noden in een breder kader. Jouw bedrijf staat voorop en wij houden alle perspectieven open.

Herken je jezelf in deze uitdagingen? Ben je geïnteresseerd in hoe wij jou kunnen helpen of heb je nog andere uitdagingen die hier niet beschreven staan? Contacteer ons en ontdek wat wij voor jou kunnen doen.