Maak je keuze:

Opleidingen voor coaches

Ontdek hier welke opleidingen en infosessies we momenteel aanbieden. Bij ‘events’ kan je terugvinden wanneer deze georganiseerd worden.

Coachopleiding

We ontwikkelden twee soorten coachopleidingen. In beide coachopleidingen staan we stil bij studietips, een sessie studiebegeleiding en een sessie vakspecifieke bijles. Daarnaast bespreken we ook de praktische kant van een Re-Mind coach worden. In de coachopleiding ‘Examencommissie’ behandelen we ook wat Examencommissie is, hoe deze studenten hun traject in elkaar zit en hoe het praktische en administratieve aspect werkt.

Motivatie & leren

De opleiding rond motiveren en leren is opgesplitst in twee luiken. In het eerste luik behandelen we de verschillende soorten kennis en hoe je kan studeren aan de hand van leerstrategieën. In het tweede luik behandelen we de didactische principes die kunnen worden toegepast bij het lesgeven en coachen. Deze opleiding staat open voor leerlingen | studenten, ouders en coaches.

Leerproblemen

Tijdens deze infosessie behandelen we enkele veelvoorkomende leerproblemen. Dyslexie, dyscalculie en ADHD worden uitvoerig besproken. Welke invloed hebben deze leerproblemen op de leerling | student en hoe kan je hier als coach of ouder mee omgaan? Deze infosessie is ontwikkeld voor ouders en coaches.

Faalangst

De infosessie wordt opgedeeld in drie luiken. In een eerste theoretische luik focussen we op de definiëring en soorten faalangst. In het tweede luik bespreken we enerzijds hoe je faalangst kan herkennen en anderzijds welke factoren, zoals stress en een negatief zelfbeeld die hieraan gekoppeld zijn. In een laatste praktische luik reiken we praktische tips en tools aan om met alle aspecten van faalangst om te gaan. De sessie rond faalangst staat open voor leerlingen |studenten, ouders en coaches.