Maak je keuze:

Workshops voor studenten

We hebben een aanbod educatieve workshops uitgewerkt voor leerlingen en studenten.

Ontdek hier welke opleidingen en infosessies we momenteel aanbieden. Bij ‘events’ kan je terugvinden wanneer deze georganiseerd worden.

Keuze secundair onderwijs

Tijdens deze infosessie staan we stil bij de structuur van het Vlaamse secundair onderwijs. Welke keuzes zijn er en hoe bepaal je wat voor jou de juiste studierichting is? Wat kan je verwachten bij de overgang naar de tweede en derde graad en hoe vind je je weg? Deze sessie staat open voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs en hun ouders.

Keuze hoger onderwijs

Tijdens deze infosessie kijken we naar wat de mogelijkheden zijn na de derde graad secundair onderwijs. Kies je voor de hogeschool of de universiteit en waarop baseer je je keuze? Welke richting moet je uit? Deze sessie staat open voor leerlingen uit de derde graad, hun ouders en studenten die een heroriëntering overwegen.

Motivatie & leren

De opleiding rond motiveren en leren is opgesplitst in twee luiken. In het eerste luik behandelen we de verschillende soorten kennis en hoe je kan studeren aan de hand van leerstrategieën. In het tweede luik behandelen we de didactische principes die kunnen worden toegepast bij het lesgeven en coachen. Deze opleiding staat open voor leerlingen | studenten, ouders en coaches.

Faalangst

De infosessie wordt opgedeeld in drie luiken. In een eerste theoretische luik focussen we op de definiëring en soorten faalangst. In het tweede luik bespreken we enerzijds hoe je faalangst kan herkennen en anderzijds welke factoren, zoals stress en een negatief zelfbeeld die hieraan gekoppeld zijn. In een laatste praktische luik reiken we praktische tips en tools aan om met alle aspecten van faalangst om te gaan. De sessie rond faalangst staat open voor leerlingen |studenten, ouders en coaches.