Organisatie & werking

Re-Mind is een studiebegeleidingskantoor op Overleie in Kortrijk met drie vestigingen en ruim 20 leslokalen. Naast studiebegeleiding spitsen we ons ook toe op examencommissie gericht onderwijs, businesscoaching en een luik educatie.

Dagelijks staat een 8-koppig Re-Mindteam klaar om vol enthousiasme en passie elke leerling naar zijn succes te brengen. Daarnaast zijn er meer dan 50 freelance coaches, specialisten in hun vak, die onze leerlingen mee ondersteunen en begeleiden.
In onze vestiging in de Burgemeester Schinkelstraat 29 voorzien we de leerlingen examencommissie van een eigen lokaal waar ze de hele dag kunnen les volgen en studeren. De coachsessies worden afgewisseld met studies en pauzes voor het middagmaal en een gezond tussendoortje.
Elke student krijgt een persoonlijke weekplanning zodat er op de individuele noden kan ingespeeld worden. Daarnaast willen we hiermee een dagdagelijkse structuur aanbieden. De coachsessies zijn individueel en gaan door van maandag t.e.m. vrijdag. Soms worden ook op zaterdag sessies voorzien ter voorbereiding op een naderend examen.

Re-Mind ontwikkelde eigen cursusmateriaal dat voldoet aan de richtlijnen en vakfiches van de examencommissie. Theorie wordt aangevuld met oefeningen en opdrachten om de leerstof optimaal te kunnen verwerken. We voorzien ook toetsen en controlemomenten om de voortgang op te volgen. Daarnaast hebben we heel wat extra lesmateriaal om de kennis en kunde verder te optimaliseren.
Overtuigd om samen aan de slag te gaan? Enthousiast om ervoor te gaan? Gemotiveerd om optimale resultaten te behalen?  Contacteer ons! Alles is mogelijk.

Elke leerling examencommissie doorloopt een gelijkaardig en tegelijkertijd zeer gepersonaliseerd traject bij de opstart en tijdens de ondersteuning van Re-Mind.
We starten met een uitgebreid intakegesprek. Hierin sprokkelen we alle nodige informatie van de leerling, zijn of haar studietraject en de noden & wensen. Wij stellen een geïndividualiseerd voorstel op voor ideale ondersteuning.
Re-Mind betekent voor jou meer dan onderwijs volgen. We doen er alles aan om elke begeleidingsopdracht zo optimaal mogelijk te doen verlopen. Naast het coachen voorzien we trajectbegeleiding en een doorlopende evaluatie. We bezorgen jullie op geregelde tijdstippen feedback per telefoon en/of e-mail. Bijsturen van het traject is steeds mogelijk en elke beslissing gebeurt steeds in onderling overleg.  Elk semester voorzien wij een evaluatiegesprek.

Contacteer ons nu voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!