Filter
 • Brexit

  Brexit: deal or no deal?

  De Brexit, een term dat iedereen ondertussen wel kent. Het begon allemaal met een referendum op 23 juni 2016 waarmee een kleine meerderheid van de Britten besliste om uit de Europese Unie te stappen. Ondertussen zijn we bijna vier jaar verder en maakt het Verenigd Koninkrijk nog steeds deel uit van de EU. Hoe komt dat?

  Lees meer
 • Team

  Hiep hiep hoeraaaa, wij vieren feest!

  Wie de voorbije weken onze sociale media in de gaten hield, heeft het waarschijnlijk al gemerkt: wij vieren feest! Op 10 januari 2020 bestaan wij maar liefst 10 jaar. Genoeg redenen dus om een heel jaar lang te vieren. We nemen jullie voor de gelegenheid graag even mee op een trip down memory lane…

  Lees meer
 • Lies

  9 snelle dilemma’s voor… Lies

  De laatste blog van 2019 sluiten we af met de alombekende 9-snelle-dilemma’s-quiz. Deze keer voor onze lens: Lies, vakverantwoordelijke wiskunde en wetenschappen en trajectbegeleider. Lies was een lange tijd coach en vervoegde ons vast team in september. Naast Re-Mind member is ze ook dierenosteopaat.

  Lees meer
 • leesvaardigheid

  Hoe krik je de leesvaardigheid van je kind op?

  De bekendmaking van de PISA-resultaten op het begin van deze maand zorgden voor veel commotie in het onderwijslandschap. Het PISA-onderzoek peilt driejaarlijks naar de wiskundige en wetenschappelijke geletterdheid en leesvaardigheid van 15-jarigen in 79 verschillende landen.

  Lees meer
 • studierichting handel

  Studierichting in de kijker: handel

  Bij de examencommissie worden binnen de technische secundaire opleiding (tso) in de derde graad maar liefst 7 verschillende studierichtingen aangeboden. De opleiding handel is al jaar en dag de populairste: vorig jaar volgden maar liefst 1 op 3 studenten die voor een tso-opleiding kozen bij de Examencommissie, deze opleiding.

  Lees meer
 • samen studeren

  Voordelen van samen studeren

  Samen studeren of sociaal studeren is al een ruimte tijd populair bij studenten hoger onderwijs. Ongeveer de helft van de studenten geeft aan dat ze tijdens de blokperiode graag in groep studeren.

  Lees meer