Examencommissie kubbt!

kubb Re-Mind

Een keer per maand plannen we op vrijdagnamiddag een uurtje sport of ontspanning voor alle studenten examencommissie. Een gezonde geest in een gezond lichaam vinden we namelijk heel belangrijk!

Vorige week vrijdag trokken we er in de namiddag met alle studenten examencommissie op uit voor een partijtje kubben. Hoewel de weergoden niet gunstig gezind waren, lieten we ons niet tegenhouden. Onder de bomen van het Astridpark schuilden we voor de regen en stelden we het Kubbterrein op. De spelregels werden nog even snel herhaald, de studenten verdeelden zich in twee groepen, oefenden nog even hun beste worp en toen… gingen we van start!

Sommigen kenden beginnersgeluk, anderen zijn al geoefende spelers maar met teamwork kwam er al snel schot in het spel. De blokken verdwenen een voor een uit het spel en na een halfuurtje kwamen we in de beslissende fase terecht: het winnende team slaagde erin na twee werppogingen de koning omver te gooien. De winnaars triomfeerden met groot gejuich.

De teams werden wat door elkaar gehaald en we gingen van start voor een tweede ronde. De perfecte worp zat blijkbaar al in de armen of kwam de drang naar winst naar boven, want plots ging het spel nog sneller vooruit! Al na enkele beurten kwamen we opnieuw in een beslissende fase. Het ene team was duidelijk uit op een overwinning want met nog vier blokken die rechtstonden, slaagden zij erin ook de laatste blok van de tegenstander en de koning om te gooien. De studenten die een tweede overwinning vierden, konden hun glimlach alvast niet verstoppen.

Met blije gezichten en een ontspannen sfeer konden we de drukke werkweek achter ons laten en relaxt het weekend instappen… Wie weet komt er binnenkort wel een revanche… ;-)