Examencommissie zit in de lift

examencommissie lokalen

Vorig jaar waren er 5.731 kandidaten die via de Examencommissie, de vroegere middenjury, een getuigschrift of diploma secundair onderwijs probeerden te behalen. De voorbije jaren steeg het aantal kandidaten enorm: tussen 2013 en 2016 was er zelf een stijging van 68% in drie jaar tijd.

De Examencommissie Secundair Onderwijs geeft mensen de kans om het hele jaar door graadexamens af te leggen die voldoen aan de eindtermen van het secundair onderwijs om zo een getuigschrift of diploma aso, tso of bso te behalen. Het diploma is evenwaardig aan de studiebewijzen uit het middelbaar onderwijs.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren voor deze optie kiezen omdat ze schoolmoe zijn, een C-attest kregen of omdat ze persoonlijke problemen hebben.  De helft van de kandidaten behaalt binnen de 15 maanden na een eerste informatiesessie zijn diploma of getuigschrift.

Hoe past Re-Mind dan precies in dit verhaal?

Re-Mind biedt kandidaten Examencommissie de mogelijkheid om een flexibel traject op maat te volgen en zich zo te laten ondersteunen bij het behalen van hun getuigschrift of diploma aso, tso en bso. Onze vestigingen laten een capaciteit toe van 5 parttime en 7 fulltime studenten die 2-3 tot 5 dagen per week bij ons coaching volgen. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor bijlessen of begeleide studie. 

Maar hoe ziet zo’n typische Re-Mind dag er dan uit voor een fulltime leerling Examencommissie?

Om 8u45 begint de eerst les of het eerste studiemoment. Aan de hand van een persoonlijk opgestelde planning wordt enkele uren lesgegeven met zelf ontwikkeld materiaal conform de vakinhouden, afgewisseld met studie. Elke fulltime leerling heeft zijn eigen lokaal waar hij individueel les krijgt. Pauzes in de voor- en namiddag en het middagmaal worden samen met de anderen genomen. Om 17-18u eindigt de lesdag.

Op de dag van een examen begeleiden we de leerling tot aan het examenlokaal in Brussel, zodat we hem/haar tot op het laatste moment kunnen klaarstomen en hij/zij vol goede moed aan het examen kan beginnen.

Wil je graag nog meer te weten komen over ons aanbod Examencommissie? Kijk dan even op onze website bij het luik ‘Examencommissie’.

Heb je zelf misschien nog een paar vakken af te leggen bij de Examencommissie, zit je vast en kan je wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag! Speel je met het idee om volgend schooljaar met Examencommissie te starten en zou je graag bij ons les volgen? Neem dan nu alvast contact op voor een eerste kennismakingsgesprek om zeker te zijn van je plaats!  Contacteer ons via info@re-mind.be of bel naar +32(0)56 29 80 70. Onze collega’s staan voor je klaar.