Opleidingskalender 2022 voor ouders en coaches

Opleiding

Omdat het komen en gaan van coronamaatregelen het moeilijk maakte om opleidingen te organiseren, bleef onze opleidingskalender – uitgezonderd van onze coachopleiding – vorig jaar leeg. De lente is in aantocht, de coronamaatregelen versoepelen en het raam openzetten voelt binnenkort niet meer aan als een straf. Daarom lanceren we vandaag graag onze opleidingskalender van het voorjaar 2022.

Opleidingen voor ouders

Studiebegeleiding @ home | woensdag 20 april

Deze opleiding ondersteunt ouders bij de studiebegeleiding van hun kind. Hoe kan je als ouder de optimale ondersteuning bieden? Vaak krijgen we van ouders vragen over het studiegedrag van hun kinderen en de ondersteunende rol die ze daarbij kunnen innemen. Hoe werkt studeren? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind werkt voor school? Hoe motiveer ik op een positieve manier? Een antwoord op deze én andere vragen krijg je tijdens de opleiding studiebegeleiding @ home.

Ervaringsworkshop leerstoornissen | dinsdag 10 mei

Dyslexie, dyscalculie, ADHD, ASS en hoogsensitiviteit. Het zijn maar een paar vaak genoemde leerstoornissen. Wat is het en hoe ga je mee om? Niets is beter dan het zelf te kunnen ervaren. In deze workshop worden de leerstoornissen kort toegelicht en krijgen ouders de kans om zelf eens te ervaren hoe het is om met deze leerstoornissen te leven.  

Opleidingen voor coaches

Coachende vaardigheden | dinsdag 8 maart

Welke competenties heeft een coach nodig? Hoe geef je feedback, welke vragen helpen een student écht vooruit en hoe zorg je voor een veilig klimaat waarin de student de kans krijgt om te groeien. Dit zijn een aantal aspecten die tijdens de opleiding coachende vaardigheden aan bod komen. Naast het theoretische kader focussen we vooral op oefening van deze vaardigheden.

Studiebegeleiding 2.0 | woensdag 13 april

Wil je je nog verdiepen in studiebegeleiding dan is deze uitbreidingsopleiding iets voor jou. Wat is coaching, op welke theorieën is de coaching bij Re-Mind gebaseerd en vooral, hoe ga ik er concreet mee aan de slag tijdens de coaching.

Ervaringsworkshop leerstoornissen | woensdag 11 mei

Soms krijg je tijdens de coaching leerlingen voor je met dyslexie, dyscalculie, ADHD, ASS of hoogsensitiviteit. Wat houden deze leerstoornissen precies in en hoe ga je ermee om tijdens de coaching? We starten de workshop met een korte uiteenzetting van de leerstoornissen, daarna kan je zelf eens ervaren hoe het voelt om deze stoornissen te hebben. Afsluiten doen we met een heleboel tips om hiermee te kunnen omgaan tijdens de coaching.

Hou onze eventpagina in het oog want binnenkort kan je je inschrijven voor één (of meerdere) van deze opleidingen. De deelname is gratis. Graag nog wat meer informatie krijgen over deze opleidingen? Stuur gerust een mailtje naar mathijs@re-mind.be.