Studeren met een mind map heeft tal van voordelen

mindmap

Heb je nood een nieuwe manier van studeren of probeer je graag nieuwe manieren uit? Dan is deze manier misschien wel iets voor jou. Maak kennis met de mindmap, wat het is en hoe je er tal van voordelen uit kan halen.

De voordelen van een mindmap

Een mindmap is een verlenging van al je gedachten op papier.  Het helpt je een duidelijk en visueel overzicht te krijgen over een bepaald onderwerp met alle informatie die je nodig hebt in kernpunten. Zo verlies je jezelf niet in details en onthoud je wat écht belangrijk is.

Door dat visuele overzicht die je creëert bij mindmapping is het gemakkelijker om verbanden te leggen tussen bepaalde zaken. Visualisatie van theorie zorgt ervoor dat je informatie sneller opneemt en langer onthoudt. Op die manier is het een zeer efficiënte studiemethode.

Die visualisatie kun je kracht bij zetten door al de symbolen en kleuren te gebruiken die je wilt. Anders dan bij een lange samenvatting is dat je de zaken die bij elkaar passen zo heel snel ziet en herkent. Vergeet je toch iets dan is het de perfecte geheugensteun.

Maar hoe begin je eraan?

Nu je de voordelen kent moet je nog weten hoe je eraan begint. Je neemt een groot blad en schrijft het onderwerp die wilt behandelen in het midden van dat blad. Je trekt lijnen en schrijft daarbij associaties die je maakt of die erbij passen, wat verder op het blad. Bij deze nieuwe woorden of kernzinnen kun je weer nieuwe associaties maken waardoor je blijft vertakken en zo je hele blad volstaat.

mindmap

Er houdt je niks meer tegen om een mindmap uit te proberen. Het is een super efficiënte techniek die je studietijd naar een hoger niveau kan tillen. Wil je hulp bij het uitproberen van een mindmap of zit je met andere vragen omtrent studeren? Onze coaches staan voor je klaar! Contacteer ons via info@re-mind.be of 056 29 80 70.