Volwaardige talenrichting in de derde graad

studeren taal

Nog even wachten, maar vanaf het schooljaar 2023-2024 kunnen leerlingen in de derde graad aso kiezen voor twee nieuwe taalopleidingen: Taal en Communicatiewetenschappen of Moderne talen die focust op vreemde talen. “Onze talenkennis is altijd een troef geweest, dan kunnen we daar maar beter op inzetten”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

De opleiding Moderne Talen is een optimale voorbereiding op taalopleidingen in het hoger onderwijs. De richting Taal en Communicatiewetenschappen bereidt vooral voor op opleidingen hoger onderwijs waarbij cultuur en communicatie centraal staan.

Frans, Duits, Engels. In onze economie waarbij we handeldrijven met de hele wereld, kan je maar beter meertalig zijn. Na de investering in sterke STEM-opleidingen is het daarom nu de beurt aan de talenrichtingen voor een upgrade.

De komende jaren zal een ontwikkelcommissie met leerkrachten, experten en vertegenwoordigers van de onderwijsverstrekkers zich buigen over de specifieke eindtermen voor de nieuwe richtingen. Voorlopig wordt het dus nog even wachten op dit nieuwe aanbod en de concrete invulling ervan.

Sta jij binnenkort voor een belangrijke keuze en heb je geen idee welke opleiding bij jou past? Wil je graag wat meer duidelijkheid laten scheppen in het onderwijsveld? Tijdens een studieoriënteringsgesprek kijken we naar jouw huidige prestaties, inzet en interesses en gaan we samen op zoek naar een opleiding die 100% bij jou past. Samenzitten met een studiecoach kan door een afspraak te maken via info@re-mind.be of telefonisch via 056 29 80 70.