Hij komt, hij komt... die lieve goede Sint

Sint

Vanavond is het weer zover… alle jonge kinderen – en ook heel wat minder jonge kinderen ;-) – zetten hun schoentje en hopen dat Sinterklaas hen niet vergeet. Bij ons kwam Sinterklaas zondag al op bezoek en hij wist ons te vertellen wie wel en niet flink was geweest dit jaar.

’s Morgensvroeg smulden we van heerlijke klaaskoeken en chocolademelk terwijl we samen op de komst van Sinterklaas wachtten. Ondanks de regen – zou Slecht-Weer-Vandaag daar voor iets tussen zitten? – kwam hij plots van om de hoek! Samen met zijn drie zwarte pieten en zijn paard kwam hij richting Re-Mind. Sommige kinderen glunderden van geluk terwijl andere net iets dichter bij mama of papa kropen.  

We zongen uit volle borst Sinterklaasliedjes en vingen de picknicken op die de Pieten in het rond strooiden. Daarna brak het spannendste moment aan: zijn we braaf geweest dit jaar, Sinterklaas? Hij nam zijn dik boek erbij en bladerde door naar de Re-Mindpagina…. Het was even muisstil terwijl hij geconcentreerd de lijst van alle brave kindjes doornam. Al snel volgde het verlossende antwoord: oef, we zijn allemaal braaf geweest dit jaar! Een voor een mochten we bij de Sint langs om een cadeautje in ontvangst te nemen. De kleinsten gingen bij hem om de schoot en onze studenten beloofden na zijn bezoekje flink te studeren.

Nadat iedereen tot bij de Sint was geweest, was het tijd om terug afscheid te nemen. Daag Sinterklaas, tot volgend jaar!

Op onze Facebookpagina vind je een korte fotoreportage van ons avontuur met de Sint. Scrol even door de foto’s en geniet mee van zijn bezoekje. Kom je deze week nog bij ons binnenwaaien? Vergeet dan zeker je snoepzakje niet te vragen aan de balie want de Sint bracht iets lekkers mee voor elk van ons.

Wie zoet is krijgt lekkers…