Binnenkijken op het examencommissieverdiep

Examencommissie

Leerlingen en studenten zitten momenteel te zwoegen en zweten op de laatste examens, maar ook voor de studenten examencommissie zijn het drukke tijden. Heel wat onder hen leggen hun laatste examens af en wachten vol spanning af of ze de zomervakantie ingaan met een diploma. Ook de anderen geven nog het beste van zichzelf om daarna aan een welverdiende vakantie te beginnen.

Hoewel deze studenten het hele jaar door examens afleggen is de zomer het ideale moment om even op adem te komen en – hopelijk – van het mooie weer te genieten want de Examencommissie in Brussel gaat tussen 15 juli en 15 augustus met vakantie.  Vanaf 1 augustus, na ons collectief verlof, starten we stilletjes aan al opnieuw aan het nieuwe examencommissie schooljaar.

Studenten die bij ons examencommissie volgen, kiezen voor een fulltime of parttime traject of komen tot bij ons voor studiecoaching voor enkele vakken. Wie voor een fulltime traject kiest, wisselt 1-op-1 coaching af met studie waarin ze de geziene leerstof herhalen of extra oefeningen maken.  Parttime leerlingen volgen enkel coaching en verwerken de leerstof thuis zelfstandig. Elke week wordt er een persoonlijke planning opgesteld die na evaluatie ook kan worden bijgestuurd. Eenmaal ze klaar zijn om een examen af te leggen, begeleiden de vaste Re-Mind coaches ze naar het examen. Zo kunnen tot op het laatste moment vragen beantwoord worden of kan de student gerust gesteld worden. We weten allemaal hoe stressvol een examen afleggen kan zijn ?.

Heb je altijd al eens willen weten hoe het er bij ons aan toe gaat op het examencommissieverdiep, of ben je na het lezen van deze blog gewoon benieuwd? In de onderstaande video laten we jullie even binnenkijken op het examencommissieverdiep.

Lijkt examencommissie volgen bij Re-Mind wel iets voor jou? Boek vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek waarin je nog meer details krijgt over onze werking of lees eerst nog even alles na in onze brochure die je hier kan downloaden.

Tot volgend schooljaar?