Het nieuwe schooljaar schiet uit de startblokken

Nieuw schooljaar

De voorbije dagen verschenen er heel wat foto’s op sociale media van trotse mama’s en papa’s die hun kinderen terug naar school brachten. De zomervakantie is officieel voorbij. De ene is blij dat hij terug naar zijn vrienden mag, de ander had de boekentas liever nog wat langer in de kast laten staan. Hoe dan ook, we kunnen er niet meer aan onderuit: het schooljaar is terug van start gegaan.

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar het begin van het schooljaar is ook de ideale periode om je studiecoaching (opnieuw) op te starten. Je bent weer een jaar verder: de leerstof wordt moeilijker en de pakketten worden groter. Misschien veranderde je van richting of moet je een jaartje blijven zitten. In ieder geval is het goed om problemen te voorkomen in plaats van ze achteraf te moeten oplossen.

Misschien kreeg je al huiswerk mee naar huis of staan de eerste werkwoordstoetsen Frans al ingepland. Het is belangrijk om vanaf het begin je leerstof bij te houden en te herhalen. Wie wacht tot eind september moet al onmiddellijk een inhaalbeweging maken. Daarnaast stel je beter op tijd vragen zodat je in de les bijblijft. Het zou jammer zijn om naar aanloop van een toets te moeten beseffen dat je er eigenlijk geen snars van begrijpt.

Het begin van het schooljaar is het ideale moment om gewoontes aan te leren of deze opnieuw toe te passen. Denk maar aan een goed agendabeheer en het opstellen van een goede dag- en weekplanning. Vooruit plannen zal de komende maanden goed van pas komen. Ben je wel gemotiveerd en ging je al onmiddellijk aan de slag? Daar zijn we blij om. Merk je toch dat je aanpak niet werkt? Dan helpen wij graag met de juiste tips en tricks op weg te zetten.

Heb jij al je studiebegeleiding of bijlessen (opnieuw) aangevraagd? Dit kan momenteel met een mailtje naar ann@re-mind.be of door even te bellen naar 056 29 80 70. Wij zijn alvast volop bezig met de planningen in te vullen.