"Waarom coacht u hier eigenlijk?"

Coach Natascha

Deze week schrijven we voor een keer niet zelf onze blog en laten we coach Natascha aan het woord die sinds september 2018 een Re-Mind coach is. Zoals de titel al aangeeft, vertelt ze jullie waarom ze met alle plezier bij ons komt coachen. 

'Waarom coacht u hier eigenlijk?' Een vraag die ik regelmatig krijg als leerlingen horen dat ik uit Nederland kom. Een begrijpelijke vraag. Terwijl de meeste coaches slechts enkele kilometers bij Re-Mind vandaan wonen, heb ik er in de ochtend al 140 opzitten voordat mijn werkdag begint. En ja, dat zegt iets. Iets over mijn passie voor coachen én over Re-Mind.

Een jaar geleden ging ik bij Re-Mind aan de slag als studiecoach. Ik wilde ontzettend graag een bijdrage leveren aan de toekomst van jongeren door het inzetten van mijn kennis en kunde. Studiecoaching bleek daar ideaal voor. Het is een veelzijdige job. Het ene moment leg ik tot in detail de lesstof uit. Het andere moment hoef ik de leerling alleen maar te bevestigen in zijn kennis.

Niet alleen het onvoldoende beheersen van de lesstof, maar ook faalangst en het ontbreken van zelfvertrouwen zijn struikelblokken tijdens een examen. In een wereld waarin veel moet, leg ik graag een vertrouwensbasis met een leerling waarbij fouten maken mag. De vrijheid om alles te mogen vragen om zo de lesstof beter te begrijpen, vind ik erg belangrijk.

Maar ... het aller, aller, allerleukste van coachen is voor mij het zien dat het lampje gaat branden nadat ik stap voor stap moeilijke lesstof uitgelegd hebt. Dat vervolgens de leerling mij opgelucht aankijkt en zegt: 'maar zo moeilijk is dat dus niet!' Zonder uitzondering verschijnt er dan een glimlach op mijn gezicht.

Het mooie van studiecoaching is dat je niet alleen je leerling helpt. Zelf leer je ook bij. Beter communiceren bijvoorbeeld. Je leert goed te luisteren en hoe informatie beknopt maar duidelijk over te brengen. Ook doe je mensenkennis op en leer je improviseren. Kortom: een win-win job.

Ondanks dat ik veel vrijheid ervaar bij Re-Mind, sta ik er niet alleen voor. Het team staat altijd voor me klaar en ze houden rekening met mijn noden en wensen. Daarnaast vind ik de open communicatie en een fijne sfeer erg prettig.

Wil je net zoals mij jouw kennis en kunde inzetten om bij te dragen aan iemands toekomst? Wil je bijverdienen en tegelijkertijd werken aan je eigen talenten en vaardigheden? Aarzel niet en ga de uitdaging aan. Stuur een mailtje met cv en motivatiebrief naar eva@re-mind.be.