Waarom educatieve kampen goed zijn voor je kind

Kinderen die leren

Over exact twee maanden gaat ons eerste taalkamp van start. Achter de schermen is het team al volop bezig met de voorbereiding en staan ze allemaal te popelen om de kinderen een fantastische week te laten beleven. Waarom zou je kiezen voor een educatieve invulling van de zomer en wat mag je verwachten van onze taalkamp Frans en Engels?

Kinderen zijn gemotiveerd om iets nieuws te leren en pikken veel sneller taal op waardoor het makkelijker is om op jonge leeftijd een nieuwe taal te leren. Wie op school problemen ondervindt met taalvakken, heeft vaak een gebrek aan spreekdurf. Jonge kinderen zijn minder geremd om te communiceren dus hier kan men maar beter zo vroeg mogelijk op inspelen. In de spontane context van een taalkamp ligt de drempel om te spreken laag en kan de spreekdurf al op jonge leeftijd opgebouwd worden.

In de zomervakantie blijft de schoolpoort twee maanden lang gesloten en gaat er bij de kinderen heel wat opgebouwde kennis verloren. In september ondervinden ze ook vaak moeilijkheden om terug in de flow te geraken van leren en studeren. Uit onderzoek blijkt dat wie tijdens de zomervakantie nieuwe dingen leert, tijdens het schooljaar de draad sneller terug oppikt en betere resultaten behaalt. Als ouders is het niet altijd eenvoudig om dit zelf te stimuleren waardoor een taalkamp de ideale oplossing is.  

Tijdens het taalkamp Engels en Frans komen jonge kinderen op een leuke manier in contact met de taal: een spelletje cluedo, een modeshow of een kooknamiddag, noem maar op. Bij elke activiteit ligt de focus op spreekvaardigheid en actieve spelvormen. De taalkampen gaan door tijdens de maand augustus waardoor ze ook een ideale heropfrissing zijn voor het schooljaar opnieuw van start gaat.

Zit je zoon of dochter in het vijfde en zesde leerjaar of de eerste graad van het middelbaar? Dan is het taalkamp Frans of Engels een echte aanrader. Ook leerlingen uit het tweede en derde middelbaar die een eerste taalervaring Engels achter de rug hebben, kunnen perfect aansluiten bij het taalkamp Engels. Er wordt in groepjes van maximum 12 leerlingen gewerkt, zodat er makkelijk op het niveau van de groep kan worden gewerkt. Op de pagina taalkamp vind je nog meer informatie en kan je ook inschrijven. Heb je nog extra vragen? Contacteer ons via info@re-mind.be of +32(0)56 29 80 70.

À bientôt, see you soon!