Maak je keuze:

Hoger onderwijs

Elke student wordt bij de overgang naar het hoger onderwijs geconfronteerd met een grote uitdaging: de cursussen worden dikker, een deel van de kennis moet zelfstandig verworven worden, docenten en professoren geven les aan grote groepen en er is amper tijd voor individuele vragen.
Daarnaast moet men ook het evenwicht zoeken en vinden tussen het studentenleven en het studieleven.

Deze grote verandering bij de verwerking van leerstof bezorgt veel studenten stress en onzekerheid. De deadlines worden verzameld in twee examenperiodes, de pakken zijn groter en de verwerving van de te kennen leerstof is complex. Het is aan de student om zijn dag – vol vrije momenten – optimaal in te delen en de beschikbare studietijd optimaal in te plannen.

Leren en studeren worden een fulltime job. Ook daar willen wij onze hulp bij aanbieden. Studiebegeleiding, vakspecifieke bijlessen, begeleide studie en ondersteuning bij examens en eindwerken, wij helpen waar mogelijk.

Vakspecifieke bijles

Zit je in de knoop met de fiscale regels? Is de Duitse zinsontleding je nog altijd niet geliefd? En wat met al die statistische spreidingsmaten?
Onze vakspecifieke coaches helpen je op weg. We herhalen de leerstof, oefenen de materie in en ondersteunen jou waar nodig. Eenmalige coaching is mogelijk, maar we benadrukken dat regelmatige herhaling aanbevolen is.
Hier alvast een greep uit de vakken waarmee we jullie kunnen helpen:

Studiebegeleiding

Studieplanning, studiemethodiek en studiehouding zijn dé kernbegrippen in elk studieproces.
Welke studieaanpak werkt en wat kan er beter? Hoe kan je de grote pakketten met cursussen, nota’s en presentaties het best instuderen en hoe behoud je het overzicht. Ook het moeilijkheidsniveau – zeker voor eerstejaars- vormt een ware uitdaging.

Wij loodsen jou erdoor! Planningen opstellen & bijwerken, een goede timing hanteren, het maken & studeren van samenvattingen én het controleren van studie-inspanningen, het komt allemaal aan bod. Dat extra duwtje in de rug zorgt voor de échte motivatie waar elke student voor werkt. Combineer structuur en planning met doorzettingsvermogen & motivatie en dan gaan we samen op weg naar een ideale studieattitude en jouw gedroomde diploma!

Begeleide studie

Zowel tijdens het schooljaar als tijdens examenperiodes ben je bij Re-Mind welkom voor begeleide studie. In onze filialen beschikken we over voldoende lokalen waarin je in alle rust kan studeren. We maken een optimale studieplanning, beantwoorden je vragen en volgen je studieprestaties op. Of het nu in januari, mei & juni of augustus is, wij zorgen voor dat laatste extra duwtje in de rug!
Begeleide studie wordt ingepland volgens de wensen en noden en is elke dag mogelijk. Wil je enkele uren studeren of een volledige dag, wij passen ons aan.

Eindwerk & Thesis

Net voor je de eindmeet van je opleiding haalt, staat er nog een paper, eindwerk of thesis op je te wachten. Nog even een grote lading tijd en energie investeren voor je je diploma in handen hebt. Vaak roept dat heel wat vragen op: hoe begin ik eraan? Waar haal ik goed bronmateriaal? Is mijn tekst foutloos geschreven?

Onze coaches leggen samen met jou alle puzzelstukken op hun plek en helpen je bouwen aan een eindwerk om trots op te zijn.

Inhoudelijke ondersteuning
Hoe graag je jouw studierichting ook doet, hoe gemotiveerd je ook bent om die laatste uitdaging tot een goed eind te brengen, toch is het allemaal niet altijd zo evident. Misschien ligt het onderwerp je niet helemaal, weet je niet welke kant je ermee uit kan of zie je er gewoon geen beginnen aan.
Samen met een vakspecifieke coach ga je op zoek naar geschikt bronmateriaal, diep je jouw literatuurstudie stap voor stap uit en bouw je aan de fundamenten van je thesis. Je kan op ons rekenen! Desk research, field research, analyse van resultaten, alle inhoudelijke ondersteuning zijn mogelijk.

Ondersteuning taal en lay-out
Staat je paper inhoudelijk volledig op punt, maar zit je vast met taal & lay-out? Wil je er zeker van zijn dat er geen spellingsfouten in staan of dat de lay-out van je bibliografie aan de APA-normen voldoet? 
Ga samen met een taalcoach aan de slag of laat jouw werk nalezen. Wacht niet tot het laatste moment, tijdig om hulp roepen is de boodschap.